EEF VAN ACKER | ZANG

eef1 Aan het Muziekconservatorium van Gent behaalde Eef Van Acker het einddiploma â??Meester in de muziek´ voor klarinet en jazz zang. Daarnaast behaalde ze ook het diploma directie en bekwaamde ze zich in piano, saxofoon en trombone. Aan het conservatorium van Rotterdam ´Codarts´ volgde ze de opleiding ´Master Vocal Jazz´ bij Fay Claassen.

Ze geeft nu zelf les jazz zang en jazz combo aan Toonbeeld Terneuzen en Academie â??deKunstbrugâ?? Gent waar ze tevens de afdeling jazz & pop coördineert. Muziek is haar leven. Ze speelde als klarinettiste mee in gerenommeerde symfonische orkesten en emsembles. Als soliste werkte ze samen met verscheidene topdirigenten (o.a. Dirk Brossé) en toporkesten. Zingen zit haar in het bloed. Eef werkte als backing vocal met Paul Young, Ronan Keating, Raf Van Brussel, Paul Michiels, enz. En als lead vocal heeft ze podiumervaring kunnen opbouwen bij Mucho Gusto (salsa), Big Band ´86 olv Marc Godfroid, en verschillende harmonieorkesten in België en Nederland. Ze volgde ook verschillende stages en workshops bij oa Fay Claassen,Mark Murphy,Bob Mintzer en Dick Oatts.

Eef is op alle fronten actief, maar jazz is echt haar ding. Met haar jazzproject â??Eef Van Acker Quartet´ gaat ze er helemaal voor. Ze schrijft en arrangeert alle nummers voor haar groep, en doet dit met verve ! Kom haar eens beluisteren op een concert in uw buurt.


BRAM WEIJTERS | PIANO

bram1 Bram Weijters is een opkomende pianist. Na zijn studies aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel en talloze masterclasses trad hij op met muzikanten uit de hiphopscène, singer-songschrijvers of alternatieve bands zoals Jerboa, Dez Mona, Winther,�

Zijn meeste tijd en toewijding gaat echter uit naar verschillende jazz/impro-projecten zoals Hamster axis of the one-click panther, Koen Nys Quintet, Zygomatik en vooral ook zij eigen Bram Weijters-Chad McCullough Quartet waarmee hij twee albums uitbracht op het Belgische WERF en het Amerikaanse Originlabel.


JELLE VAN GIEL | DRUMS

jelle1
Jelle studeerde klassieke percussie aan de Academie van Turnhout. Daar ontdekte hij ook jazz. Aan het conservatorium van Antwerpen kreeg hij les van Jan De Haas en Teun Verbruggen, en volgde hij masterclasses bij Jim Black, Ari Hoenig, enz. Jelle is vorig jaar afgestudeerd aan het Conservatorium in Den Haag.

Hij speelt in verschillende groepen (o.a. Jelle Van Giel Group, Dependent Trio, Youth Jazz Orchestra) en kreeg al de kans om samen te spelen met diverse grote jazzmuzikanten zoals Ack Van Rooyen, Kurt Van Herck, Jef Neve, Frank Vaganee, Nico Schepers.


JANOS BRUNEEL | BAS

janos1
Janos behaalde zijn Master aan de Koninklijke Conservatoria van Den Haag en Brussel bij Hein van de Geyn, Frans van der Hoeven en Christophe Wallemme.

Hij is als docent contrabas verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Verder geeft hij ook ensembleles, basgitaar en contrabas aan de Stedelijke Academie van Berchem, de Kunstacademie van Knokke en de Kunsthumaniora van Brussel.
Janos is een bassist die in elk gezelschap een rol van betekenis speelt. Naast zijn eigen groep Vice Versa speelt hij nog in verschillende formaties zoals As Guests, Delvita Group, en deelde hij het podium met o.a. Eric Vloeimans, Dee Daniels, Angelo Verploegen, Bert Joris, Archie Shepp, Jack van Poll.

Over ons

Eef Van Acker Quartet:
Eef Van Acker - zang
Bram Weijters - piano
Jelle Van Giel - drums
Janos Bruneel - bas

Contacteer ons

Info & Bookings

Eef Van Acker
Email: eefvanacker@gmail.com

Volg ons

Fotografie - Wouter Struyf . fooliage.com

Website ontwikkeld door Bluetown